پرههای رادیاتور
پرههای رادیاتور بدون شک مهمترین بخش یک رادیاتور می باشد. به همین دلیل تعداد پره رادیاتور به ازای هر متر مربع یک عدد بسیار مهم به شمار می رود و محاسبه آنلاین تعداد پره رادیاتور یک کار بسیار مهم می باشد. این پرههای رادیاتور هستند که گرمای تولید شده توسط سیستم را به محیط بیرون منتقل میکنند و در واقع خانه یا محل کار شما را گرم می نماید. دقیقا به همین دلیل است که هرچیزی مرتبط با این پره ها، اهمیت بسیار زیادی پیدا می کند. در این مقاله در مورد محاسبه تعداد پره رادیاتور با توجه به عوامل مختلف و چگونگی محاسبه تعداد پره های رادیاتور آلومینیومی بر اساس مساحت بحث خواهیم کرد. با تبریز پکیج همراه باشید.
پره های رادیاتور که اکثرا آلومینیومی هستند وظیفه ی انتقال گرما از لوله های زیرین را به محیط دارند و هر چه تعداد آنها بیشتر باشد میزان انتقال گرما بیشتر می شود.
عوامل موثر در محاسبه تعداد پره های رادیاتور
در ابتدا باید به این نکته اشاره کنیم که نسبت بین مساحت و تعداد پرهها ثابت نیست و تحت تاثیر عوامل مختلفی تغییر می کنند. این بدان معنی است که در محیط هایی که دارای اتلاف انرژی بالایی هستند، حتی با وجود مساحت کم، تعداد پره های رادیاتور بیشتری مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله عوامل موثر بر این نسبت می توان به عوامل آب و هوایی، ساختار ساختمان و ارتفاع ساختمان نسبت به کف اشاره نمود.
عوامل آب و هوایی
تعداد پرههای رادیاتور با آب و هوای یک منطقه ارتباط مستقیمی دارد به طوری که استانداردهای تعداد پره های رادیاتور در مناطق سردسیر با استاندارد تعداد پره ها در مناطق گرمسیر متفاوت می باشد. در واقع، خانه های مناطق سردسیر به گرمای بیشتر و به تبع رادیاتورهای بزرگ تری نسبت به خانه های مناطق گرمسیر نیاز دارند.
عوامل ساختاری ساختمان
رادیاتورهای ساختمان هایی که دارای تعداد زیادی پنجره هستند، به دلیل اتلاف گرمایی بالا از پره های بیشتر استفاده می کنند. در نتیجه، دوجداره یا تک جداره بودن درها و پنجرههای یک ساختمان را در محاسبه باید در نظر گرفت. نوع، ضخامت و حتی رنگ دیوار و همچنین مصالح بکار رفته در ساختمان نیز بر تعداد پره های رادیاتور تاثیرگذار هستند.
ارتفاع ساختمان نسبت به کف
با افزایش ارتفاع ساختمان، میزان وزش باد بیشتر می شود و در نتیجه، اتاق به گرمای فراوانی نیاز دارد. البته گاهی اوقات، میزان تابش نور خورشید موجب گرم شدن اتاق های ساختمان های بلند می شود و در واقع به پره های رادیاتور کمتری نیاز خواهد داشت. به همین دلیل است که در محاسبه تعداد پره های هر رادیاتور، باید زاویه تابش نور خورشید، میزان وزش باد مستقیم و مدت زمانی که اتاق ها در معرض نور خورشید قرار می گیرند در نظر گرفت.
لازم به ذکر است که در نظر گرفتن تمام عوامل بالا، در محاسبه تعداد پره های رادیاتور امکان پذیر نیست و باید به صورت تقریبی در محاسبه لحاظ گردند.
عوامل متعدد دیگری می توانند در محاسبه ی تعداد پره های شوفاژ موثر باشند که از آنها می توان نوع پنجره ها(دو جداره یا تک جداره)، وضعیت موتور خانه(عایق بودن یا نبودن)، محل موتور خانه و بسیاری عوامل دیگر را ذکر نمود.
فرمول محاسبه تعداد پره های رادیاتور
در واقع اولین قدم برای محاسبه تجهیزات گرمایشی در یک محیط این است که بار گرمایی محیط را به دست بیاوریم. برای این کار علاوه بر پارامتر های بالا عوامل دیگری هم دخیل هستند.
یکی از بهترین منابع برای محاسبه دقیق این موارد کتاب های هند بوک تاسیسات مکانی ساختمان هستند که می توانید تهیه و بر اساس آن اقدام کنید.
اما به صورت کلی موارد زیر در تعییم این بار گرمایی دخیل هستند:
- شرایط داخلی ساختمان
- شرایط خارجی ساختمان
- ارتفاع از کف ساختمان
- میزان پرت انرژی ،با استناد به موارد فوق
- طبقه مورد نظر . مثل همکف، زبقه میانی ، بالایی و …
- حجم هوای ورودی به ساختمان
- اثرات دودکشی یا همان میزان انتقال گرما به بالای ساختمان
- نوع مصالح
- تعداد نفرات ساکن و …
برای تعیین هر یک از این موارد جدول و استاندارد هایی وجود دارد. در این روش وقتی بار گرمایی محیط به دست بیاید باید عدد به دست امده را بر ظرفیت حرارتی یک پره تقسیم نمایید.
این ظرفیت حرارتی در هر کارخانه متفاوت است و در کاتالوگ خود رادیاتور معمولا نوشته شده است. با به دست آوردن ظرفیت حرارتی هر پره می توانید تعداد کلی پره های مورد نیاز برای محیط را به دست بیاورید.
اکنون باید پره ها را با استناد به منطقه محیط مورد نظرتان تقسیم کنید. مثلا در زیر پنجره ها و یا ورودی ها باید تعداد پره ها بیشتر و در کنار دیوارهای جانبی عقب اتاق ها کمتر باید باشند.
جمع بندی
همانطور که گفتیم در انتخاب تعداد پره رادیاتور، باید به عواملی مانند متراژ خانه، طبقه اول یا میانی بودن، گرمسیر یا سردسیر بودن شهر خود دقت فرمایید و از روش های آنلاین نیز برای محاسبه تعداد پره رادیاتور استفاده نمایید.
- عبدی زاده
- آبان 29, 1401
- 667 بازدید