هواگیری پکیج
هواگیری پکیج یکی از کارهایی است که باید پیش از شروع فصول سرد سال، برای راه اندازی سیستم گرمایشی و افزایش بازده آن، انجام دهید. نحوه هواگیری پکیج، مراحل متعددی دارد و از طرفی متناسب با برند سیستم شما، روش هواگیری پکیج متفاوت می باشد.
چرا هواگیری پکیج لازم است؟
معمول ترین عیب مشاهده شده در پکیج ها زمانی است که پکیج روشن است، اما شوفاژهای موجود در خانه سرد هستند. با توجه به طرز کار پکیج، این امر به علت محبوس شدن هوا در داخل مدار آب گرم شوفاژ است، بنابراین برای رفع مشکل باید اقدام به هواگیری پکیج کرد.
هواگیری پکیج ایران رادیاتور و سایر برندها، به معنی خروج هوای اضافی از دستگاه و تنظیم فشار آن هست. این کار بسته به عمر پکیج و مدل آن می تواند در بازه های مختلفی انجام پذیرد. با انجام به موقع هواگیری شوفاژ و به صورت اصولی می توانید طول عمر دستگاه خود را بیشتر کرده و هزینه های مصرف انرژی را تا حد زیادی کمتر کنید.
یکی از دلایل وجود هوا در لوله های شوفاژ، آزاد شدن گاز در لوله های فلزی است که در اثر مجاورت با آب و هوا اکسید شده است. بنابرین در ساختمان های قدیمی که لوله کشی شوفاژ آن ها با لوله های فلزی است، نیاز به هواگیری پکیج و رادیاتور بیشتر می باشد.
معمولاً پکیج طبقات بالایی آپارتمان ها، بیش از طبقه های پایین به هواگیری نیاز پیدا می کنند؛ چرا که سطح آب در سیستم گردش آب گرم پکیج و رادیاتورها پایین تر هست.
قابل توجه است که هواگیری موتورخانه مرکزی با شیر هواگیری اتوماتیک شوفاژ انجام می گیرد، و بیشتر از شوفاژهای معمولی نیاز به هواگیری دارند.
نشانههای نیاز به هواگیری پکیج دیواری
هواگیری پکیج دیواری هم از جمله اقدامات ساده در سرویس پکیج می باشد که با دیدن موارد زیر، انجام آن مشکل سیستم گرمایشی شما را حل می کند:
- آب به خوبی گرم نمیشود.
- رادیاتور و شوفاژها به صورت یکنواختی گرم نمی شوند و یا به طور کلی سرد هستند.
- پکیج و رادیاتورها زیاد صدا می دهند.
آموزش مرحله به مرحله نحوه هواگیری پکیج
در ادامه نحوه هواگیری پکیج را به صورت مرحله به مرحله شرح می دهیم، پس برای هواگیری پکیج مراحل زیر را دنبال کنید:
- برای هواگیری پکیج ابتدا لوله آب گرم را باز نمایید تا پکیج روشن شود.
- پیچ هواگیری پکیج را که معمولا در انتهای پمپ پکیج قرار دارد، پیدا کنید.
- پیچ هواگیری پکیج را با یک پیچ گوشتی باز کنید. پیچ را بر خلاف عقربه های ساعت بچرخانید تا باز شود.
- هنگام باز کردن پیچ پکیج، آب به همراه هوا از پکیچ خارج می گردد. آب خارج شده بسیار داغ است. پس موارد ایمنی را برای جلوگیری از سوختگی رعایت نمایید.
- برای جمع کردن آب خروجی، یک دستمال که میزان جذب بالایی داشته باشد را زیر پیج هواگیری پکیج قرار بدهید؛ می توانید از یک سطل یا ظرف مناسب نیز استفاده نمایید.
- خروج آب از پکیج با صدا همراه است، نگران نباشید، پس از این که صدا کمتر شد و فشار آب خروجی یکنواخت شد، یعنی هواگیری پکیج رو به پایان هست.
- در این مرحله از هواگیری پکیج، پیچ پمپ را در جهت عقربه های ساعت بچرخانید تا بسته شود. حتما پیچ را کامل و محکم ببندید.
- هواگیری پکیج شما به پایان رسید.
- معمولاً بعد از هواگیری خود پکیج، رادیاتورهایی که در اتاقها نصب شده اند هم باید هواگیری شوند.
- پس از هواگیری کل پکیج و رادیاتورها، حال بایستی فشار پکیج را مجدداً تنظیم نمایید.
بعد از هواگیری پکیج چه کاری باید انجام داد؟
پس از هواگیری پکیج لازم است تا فشار آب پکیج را مجدداً تنظیم نمایید؛ فشار نرمال برای اکثر پکیجها بین 1/5 تا 2 بار است. در صورتی که فشار پکیج در خارج از این محدوده شد لازم است به روش زیر فشار پکیج تنظیم کنید.
روش بالا بردن فشار پکیج
در هنگام تنظیم کردن فشار پکیج بعد از هواگیری، در صورتی که فشار پکیج کمتر از 1.5 بار باشد لازم است که فشار را بالا ببرید، برای بالابردن آن، شیر کوچک آبی رنگی که در زیر پکیج وجود دارد را باز کرده سپس به درجه فشارسنج روی پکیج نگاه کنید و تا زمانی که فشار به 1.5 برسد آن را باز نگه دارید، پس از رسیدن به فشار موردنظر، شیر آبی رنگ را ببندید.
روش پایین آوردن فشار بعد از هواگیری پکیج
اگر بعد از هواگیری پکیج ایران رادیاتور و سایر مدل های دیگر، به هر دلیلی فشار پکیج بالا رفت، برای پایین آوردن آن میتوان هواگیری رادیاتور حوله خشک کن را انجام داد. البته راه اصولی آن در مطلب تنظیم فشار پکیج توضیح داده شده است. معمولا در اکثر حمامها یک رادیاتور وجود دارد که به حوله خشک کن معروف است. برای پایین آوردن فشار پکیج معمولا این رادیاتور را هواگیری می کنند.
برای این کار، پیچ هواگیری را باز کرده تا مقداری هوا و سپس آب خارج شود؛ پس از رسیدن فشار به حد موردنظر پیچ را ببندید. در این شرایط وضعیت مصرف گاز پکیج را چک نمایید.
- عبدی زاده
- دی 27, 1401
- 591 بازدید